Anticonceptie

Alle mogelijkheden op een rij

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden van anticonceptie? Voor informatie kun je altijd bij ons terecht: of je nu nog nooit zwanger bent geweest of net bent bevallen. Wij helpen je op weg.

Na de bevalling komt jouw cyclus doorgaans na enkele weken of maanden weer op gang. Hoelang dit precies duurt verschilt van vrouw tot vrouw. Geef je borstvoeding? Dan kan dit invloed hebben op jouw menstruatie, het duurt dan meestal wat langer voordat je weer ongesteld wordt.

Tijdens het afsluitend gesprek in het kraambed, of bij de nacontrole, brengen wij het gebruik van anticonceptie ter sprake. We besteden aandacht aan de verschillende vormen van anticonceptie om jou zo een passend advies te kunnen geven.

Ook buiten een zwangerschap kun je dus bij ons terecht voor een anticonceptieconsult, een recept of het plaatsen of verwijderen van een spiraaltje. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Anticonceptiespreekuur

Wil je graag een uitgebreid advies over anticonceptie, dan kun je hiervoor een afspraak met ons maken tijdens het anticonceptiespreekuur. Tijdens een consult bespreken we de mogelijkheden van anticonceptie met én zonder hormonen.

Download hier de vragenlijst ‘Anticonceptie’

Spiraal plaatsen

Wij zijn bevoegd om verschillende vormen van anticonceptie voor te schrijven en spiralen te plaatsen. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar de huisarts of gynaecoloog. Wel zo gemakkelijk! Vooraf zal tijdens een consult uitleg gegeven worden over het plaatsen van een spiraal en de verschillen tussen de spiraaltjes.

Bekijk hier de informatiefolder ‘Spiraal plaatsen’