Wanneer bellen?

Wij vinden het erg belangrijk dat jij je altijd welkom en veilig voelt bij ons. Bel daarom gerust bij vragen of problemen. Zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling staan wij 24/7 voor jou klaar. Je belt nooit voor niks!

Tegenwoordig zijn we ook bereikbaar via de app. Houd er rekening mee dat we via de app minder goed bereikbaar zijn dan via de telefoon. Bij spoed vragen we je dan ook te bellen en niet te appen.


Minder leven
Het is normaal dat je het kindje aan het einde van de zwangerschap minder sterk voelt bewegen dan voorheen. Dit komt omdat er minder bewegingsruimte is. Twijfel je of voel je een duidelijk verschil met voorafgaande dagen? Neem dan contact met ons op.


Weeën
De bevalling start als de weeën beginnen. Spannend! Je hoeft niet meteen bij de eerste wee te bellen. Bel bij je eerste bevalling als de weeën 1 uur lang elke 4 tot 5 minuten (of sneller) komen en ongeveer een minuut aanhouden. Bij een tweede of volgend kindje bel je bij weeën om de 5 minuten die een minuut aanhouden.
Merk je dat de weeën erg krachtig zijn, of dat het wel heel erg snel gaat, bel dan eerder!


Gebroken vliezen
Breken de vliezen ’s nachts, is het vruchtwater helder en is het hoofdje ingedaald? Dan hoef je nog niet direct te bellen. Bel ons op het moment dat de weeën beginnen en anders de volgende ochtend.

Bel ons direct als het vruchtwater groen of bruin is. Heb je vruchtwaterverlies en is het hoofdje nog niet ingedaald? Ga dan liggen en bel ons!

Zwanger&Zo_iconen-27

Telefonisch bereikbaar

Wij zijn de hele week 24 uur per dag bereikbaar op 06 – 20103048