Kraamzorg

Tijdens jouw kraamtijd zorgt een kraamverzorgende ervoor dat jij goed herstelt van je bevalling en daarnaast optimaal kunt genieten van je baby. De kraamverzorgende laat je precies zien hoe de baby verzorgd moet worden, en helpt je met de (borst)voeding.


Hoeveel uur krijg je kraamzorg?
Als kersverse moeder kun je uitgaan van 49 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen. Hoeveel uren kraamzorg je precies krijgt, wordt aangegeven tijdens het intakegesprek. In overleg met je verloskundige en de kraamzorg kan het aantal uren worden uitgebreid als:

  • Je niet goed herstelt;
  • Er complicaties zijn;
  • Je problemen ervaart met het geven van borstvoeding;
  • Je een meerling krijg.


Wat doet de kraamverzorgende?
De kraamverzorgende leert je alles over de verzorging en het gedrag van de baby. Dit betekent ook dat ze je begeleidt bij het geven van borstvoeding. Daarnaast controleert ze dagelijks jouw herstel en checkt ze de gezondheid van je kindje. Ook draait ze wasjes, verschoont ze het bed en helpt ze met kleine huishoudelijke taken.


Kraamzorg Zwanger & Zo
Wij van Verloskundigcentrum Zwanger & Zo bieden ook kraamzorg. Kraamzorgburo Zwanger & Zo biedt jou de zorg die je nodig hebt. Met professionele zorg en persoonlijke aandacht, zodat je een prettige kraamtijd hebt. 

Op deze manier kunnen we jou volledige zorg bieden. Alles onder een dak geregeld met een klein team dat als geen ander op elkaar is ingespeeld. Wil je meer informatie over Kraamzorgburo Zwanger & Zo? Neem dan snel een kijkje op de website.


Wat kost kraamzorg?
Het grootste deel van de kraamzorg wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. In bepaalde gevallen heeft de overheid een bedrag van 4,60 per uur vastgesteld dat je zelf moet bijdragen. 

Soms wordt dit alsnog vergoed in je aanvullende verzekering. Wil je weten wat jij moet betalen? Check dan je polisvoorwaarden of neem contact op met ons Kraamzorgburo.