Wat moet ik regelen tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap zijn er best veel dingen die je moet regelen. De meeste onderwerpen bespreken we tijdens de consulten die je bij ons hebt, zodat alles op tijd geregeld is. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod.

 

Kraamzorg
Ben je tussen de 10 en 12 weken zwanger? Dan is het een mooi moment om de kraamzorg te regelen. Doe wel eerst navraag bij je zorgverzekeraar met welke kraambureaus zij samenwerken. Zo weet je zeker dat je kraamzorg wordt vergoed. Je kan de keuze voor het kraambureau maken op basis van advies van je verloskundige, je omgeving of de informatie op de websites van de kraambureaus.

Wij van Verloskundigcentrum Zwanger & Zo bieden ook kraamzorg. Kraamzorgburo Zwanger & Zo biedt jou de zorg die je nodig hebt. Met professionele zorg en persoonlijke aandacht, zodat je een prettige kraamtijd hebt. 

Op deze manier kunnen we jou volledige zorg bieden. Alles onder een dak geregeld met een klein team dat als geen ander op elkaar is ingespeeld. Wil je meer informatie over Kraamzorgburo Zwanger & Zo? Neem dan snel een kijkje op de website.

icon_zwanger_worden_pink

Kraamzorgburo Zwanger & Zo

Wij van Verloskundigcentrum Zwanger & Zo bieden ook kraamzorg. Op deze manier kunnen we jou volledige zorg bieden, alles onder een dak! Bekijk hier de website van ons kraamzorgburo. 

Zwangerschapscursus
Als je het leuk vindt, kun je je ook opgeven voor een zwangerschapscursus. Tijdens deze cursussen wordt aandacht besteed aan de zwangerschap en bevalling en krijg je wat algemene informatie. Benieuwd welke cursussen er zijn? Er zijn verschillende folders te verkrijgen bij de assistente.


Erkenning
Woon je samen en ben je niet getrouwd? Dan heeft jouw partner niet automatisch gezag over jullie kind. Jouw partner zal het kind daarom moeten erkennen bij het gemeentehuis.


Kinderopvang
Kies je ervoor om gebruik te gaan maken van een kinderopvang of gastouder? Wacht dan niet te lang met het aanmelden van de kleine. Bij veel kinderdagverblijven en gastouders zijn lange wachtlijsten.


Werkgever inlichten
Je bent als werknemer verplicht om je zwangerschapsverlof minimaal 9 tot 7 weken voor jouw verlof aan te vragen. We raden aan om zo vroeg mogelijk te vertellen dat je zwanger bent. Zeker als je werkomstandigheden risico’s met zich meebrengen of je last hebt van zwangerschapskwaaltjes. 

Moeders voor Moeders
Terwijl er in jouw buik een klein wondertje groeit, kun jij andere stellen helpen om ook zwanger te worden! Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen, waaruit het hCG-hormoon wordt gewonnen. Van dit hormoon worden geneesmiddelen gemaakt die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Je kunt je aanmelden tot en met de 11e week van je zwangerschap. Het enige dat je hoeft te doen is je urine op te vangen en te bewaren. Eén keer per week worden de flessen bij je aan huis opgehaald. Uiteraard wordt hier heel discreet mee omgegaan, voor het geval jouw omgeving nog niet bekend is met jouw zwangerschap. Op deze manier kun jij jouw geluk dus heel eenvoudig delen! Lees meer over deelname en onze Supermoms op de website van Moeders voor Moeders.