Miskraam

Het kan voorkomen dat je jouw kindje verliest door een miskraam. Of dat je in het verleden een of meerdere miskramen hebt meegemaakt. Je hebt hier dan vast veel vragen over. Je kunt daarom direct met deze vragen en eventuele onzekerheid bij ons terecht.
Natuurlijk kunnen we een miskraam niet voorkomen maar we zullen er alles aan doen om jou voldoende te steunen en zekerheid te geven om door deze periode heen te komen.

 

Vaginaal bloedverlies
Bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap komt vaak voor. Door betere doorbloeding van de baarmoedermond kan er een kleine bloeding ontstaan, soms al door maar een klein beetje druk te zetten of na seksuele gemeenschap. Bloedverlies betekent dus niet direct dat er sprake is van een miskraam. Tekenen van een mogelijke miskraam zijn aanhoudend en toenemend vaginaal bloedverlies in combinatie met buikkrampen.

Heb je bloedverlies in het eerste trimester, neem dan altijd even contact op met de praktijk.


Na de miskraam
Hoe lang het lichamelijke herstel na een miskraam duurt is per vrouw erg verschillend. Naast het fysieke herstel moet je ook mentaal veel dingen verwerken. Misschien voel je verdriet, angst, ongeloof of boosheid. Voor alle vragen, over het fysieke- of emotionele herstel en over de mogelijkheden van een volgende zwangerschap, kun je altijd bij ons terecht. Alleen of met jouw partner.

25.000 vrouwen per jaar krijgen te maken met een miskraam. Je bent niet alleen, maak dit onderwerp bespreekbaar met mensen die dichtbij je staan.

 

Meer informatie over miskramen en de verwerking hiervan vind je in onderstaande links:

Miskraam

Tips voor miskraam verwerking

Ook voor je partner:

De vergeten vader