Bevalling

Wij begeleiden je
van begin tot eind

De bevalling komt in zicht! De een kan haast niet wachten totdat het zover is, omdat die buik aardig in de weg begint te zitten. De ander vindt het jammer dat die speciale periode bijna voorbij is.

Toch is vrijwel iedereen gespannen voor wat er komen gaat. Een bevalling is niet niks! Een goede voorbereiding kan een groot gedeelte van jouw angst en onzekerheid wegnemen. Vandaar dat wij je van begin tot eind begeleiden, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling.

Geboorteplan

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een geboorteplan. In je geboorteplan beschrijf jij jouw wensen rondom de bevalling. Je kunt hierdoor duidelijk maken wat voor jou belangrijk is, ook op momenten dat je zelf niet goed kunt vertellen wat je wilt.

Voorbereiding op je bevalling

Of je nou in het ziekenhuis of thuis bevalt, het is goed om je altijd voor te bereiden op een thuisbevalling. Het kan voorkomen dat jouw bevalling ineens heel snel verloopt, waardoor het niet (meer) mogelijk om veilig is om naar het ziekenhuis te gaan.

Fasen van de bevalling

Hoewel elke bevalling anders wordt ervaren en anders kan lopen, kunnen we deze wel onderverdelen in drie fasen: de ontsluiting, de uitdrijving en het nageboortetijdperk.

Wanneer bellen?

Wanneer je denkt dat de bevalling begonnen is mag je op elk tijdstip telefonisch contact met ons opnemen. Ook midden in de nacht. Je belt nooit voor niets! Spreken we een bezoek af? Dan kijken we welke begeleiding je op dat moment nodig hebt en maken we een plan van aanpak.

Telefonisch bereikbaar

Voor het stellen van dringende vragen of voor hulp bij de bevalling zijn we de hele week 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer:
06 – 20103048