Eveline Groothuis

 

Ik ben Eveline Groothuis, 42 jaar. Getrouwd met Kim Groothuis (anders dan dat de naam doet vermoeden, een kerel 😉). Ik ben moeder van Isabella (11 jaar) en Babette (5 jr) .

Ik ben bijna 6 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige op de vaatchirurgische afdeling in Enschede. Ik zocht alleen naar een vak waarin ik meer kon begeleiden en voorlichten. Dat werd de verloskunde. In 2008 ben ik, de dag na mijn bruiloft, beëdigd en kon ik eindelijk beginnen met de verloskunde, waar ik na 12,5 jaar nog steeds volop van geniet!

Ik ben als waarnemend klinisch verloskundige begonnen in Almelo, waar ik veel geleerd heb en een supertijd heb gehad. Ik merkte alleen al gauw dat ik graag tijd en aandacht wilde besteden aan zwangeren, bevallenden en kraamvrouwen en dat kan niet altijd in het ziekenhuis.
Tijdens een van de diensten daar, leerde ik Frank kennen en raakten we in gesprek. Al vlot volgde er een sollicitatiegesprek en sinds februari 2009 ben ik een van de verloskundige van het dynamieke team van Zwanger en Zo.
In 2010 zijn mijn man en ik van Enschede naar Nijverdal verhuisd. We wonen hier met veel plezier en ik kan me dan ook geen mooiere plek voorstellen waar ik verloskunde zou willen uitvoeren. Veel thuisbevallingen, veel geïnteresseerde, nuchtere en betrokken cliënten.
Ik vind dan ook dat ik het allermooiste beroep heb, met veel verschillende kanten van begeleiden. We zijn er heel vaak in goede tijden, maar we zijn er ook wanneer een zwangerschap, bevalling, kraambed niet altijd van een leien dakje gaat. De echoscopie maakt het voor mij helemaal compleet.

Ik kijk er naar uit cliënten die ik nu met intake en zwangerschapcontroles heb gezien te gaan begeleiden bij het mooiste in hun leven…..ouders worden.

Tot snel!